Is babyhuisje eigenlijk veilig? | Veiligheidseisen babyhuisje
  • Volg Babyhuisje op Facebook
  • Volg Babyhuisje op Twitter
  • Volg Babyhuisje op YouTube
  • Like Babyhuisje.nl op Google

Is een babyhuisje veilig?

Ja, een babyhuisje is veilig mits deze voldoet aan de door de overheid gestelde eisen omschreven in het Warenwetbesluit Kinderbedden en boxen. Onze babyhuisjes voldoen aan de Warenwetbesluit Kinderbedden en -boxen (+ Warenwetregeling nadere eisen kinderbedden en -boxen kinderopvang, EP 149 v4). En zijn bovendien gecertificeerd door het Keurmerkinstituut. Let bij aanschaf van een babyhuisje altijd of deze voldoet aan dit Warenwetbesluit! Je kan dit navragen bij de verkoper.

Onze babyhuisjes zijn positief getest voor particulier gebruik en gebruik in de kinderopvang. De babyhuisjes zijn geschikt voor baby's/kinderen van 0 tot 4 jaar.

N.B.Omdat wij veiligheid en duurzaamheid belangrijk vinden, zijn onze babyhuisjes extra gekeurd door het Keurmerkinstituut en gecertificeerd volgens EP149, versie 4, waaronder EN 71-3. Het Keurmerkinstituut stelt aanvullende eisen aan babyhuisjes/buitenbedjes. Zo worden de babyhuisjes extra gekeurd op buitengebruik. De Warenwetbesluit Kinderbedden en -boxen test alleen voor binnengebruik en heeft nog geen aanvullende eisen voor buiten.

Lees voor gebruik van het babyhuisje de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en volg ze gedetailleerd op om ervan verzekerd te zijn dat de veiligheidseigenschappen van het babyhuisje niet in gevaar worden gebracht.